Lid worden?

Vind je het leuk om met leeftijdsgenootjes te spelen?
Wil je niet elke week hetzelfde doen?
Ga je graag naar buiten?
Vind je het ook leuk om te kamperen?
Zijn spannende avonturen jouw ding?
Wil je lid worden van onze groep?

Geef je dan nu op!

Wat is Scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Scouting Alphen aan den Rijn, uitdagend leuk!

Scouting Alphen aan den Rijn, drie Scoutinggroepen uit Alphen aan den Rijn werken samen. Deze drie groepen zijn 'de Hollandsche Nachtegalen' (watertak, Welpen, Zeeverkenners en Loodsen), 'de Bonte Kraaien' (landtak, Bevers, Welpen, Scouts en Explorers) en de Stokstaartjes (alleen Welpen). Ook beschikken we over Plus Scouts. Hiermee vormen zij de leukste (ahum!) Scoutinggroep in Alphen aan den Rijn.

Meer algemene informatie over lid worden kijk in het menu bij "Over Scouting" bij "Lid worden"!

Scouting Alphen aan den Rijn werkt met 100% onbetaalde vrijwilligers!

VOG

Wist je dat alle vrijwilligers van Scouting Alphen weer in het bezit zijn van een nieuwe VOG?

Wat is een VOG.......

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Je wordt hiervoor gescreend door het Ministerie van Justitie.
Niet alle jeugdverenigingen werken al met VOG's. Scouting Alphen neemt de verantwoordelijkheid door minimaal elke 5 jaar een nieuwe VOG aan te vragen voor alle vrijwilligers, van leiding tot bestuur.

We wisten al dat alleen de beste vrijwilligers bij Scouting Alphen actief zijn, maar dit is een mooie bevestiging!

Mededeling voor huurders van Het Kraaiennest

Vereniging Scouting Alphen aan den Rijn heeft vanzelfsprekend haar bestaan te danken aan haar jeugdleden, leidinggevenden en bestuur. Dat betekent dat het gebouw ten eerste in dienst is van hen, en daarnaast van derden. Huurders zijn van harte welkom in Het Kraaiennest. We wijzen onze huurders graag op de verhuurbepalingen. Hierin staan restricties aan het gebruik van de accommodatie tijdens onze opkomsten.

Verhuurbepalingen_Kraaiennest

We wensen onze (nieuwe) huurders een prettig verblijf toe in ons clubhuis!

GRATIS Scouting Alphen sponsoren!

KA-TSJING! Wil jij gratis de kas van Scouting Alphen aan den Rijn spekken? Dat kan! Als je wel een wat online bestelt bij bijvoorbeeld thuisbezorgd.nl of BOL.com kun je gratis Scouting Alphen aan den Rijn sponsoren door op www.scoutingalphen.nl op het volgende plaatje te klikken:

Via deze website kun je naar de betreffende webshop om je bestelling te doen. Scouting Alphen ontvangt dan een deel van het bedrag dat je uitgeeft. Er doen veel winkels aan mee, een paar voorbeelden zijn:

Uitdagende Promotie voor Scouting Alphen

Jij kent vast nog wel vriendjes of vriendinnetjes die niks te doen hebben op vrijdagavond, zaterdagochtend of zaterdagmiddag. We hebben een klein beetje ruimte voor een paar nieuwe leden bij een paar speltakken. Die speltakken zijn de Scouts, Welpen (HN) en de Zeeverkenners. Hieronder zie je een aantal posters die je via de linkjes daaronder kunt uitprinten en ophangen! Overigens zoeken we ook nog leidinggevenden voor onze speltakken en klussers die soms een verfkwast willen hanteren, een tegel willen straten enzovoorts! Alvast bedankt!

Poster Laat je uitdagen Bevers
Poster Laat je uitdagen Welpen
oster Laat je uitdagen Girls
oster Laat je uitdagen Ouders
oster Laat je uitdagen Vrijwilligers

Uitdagende Plus-scouts vind je overal!

Plus-scouts zijn een nieuwe groep van oud-leden (jeugd- en kader).
Het zijn de hulptroepen voor de Scoutinggroepen die kunnen invallen als er een keer leiding tekort is, die meegaan als kookstaf, die de organisatie van een groepsactiviteit op zich nemen, die de website beheren, die kunnen coachen en adviseren, en noem maar op. Ook Scouting Alphen aan den Rijn heeft een 'speltak' Plusscouts opgericht, dd. 25 februari 2007. Meer informatie staat achter link Plus-Scouts in het midden bovenin deze website!

LEIDING GEZOCHT, uitdagend vrijwilligerswerk

Scouting Alphen aan den Rijn is een leuke, actieve vereniging voor de jeugd van 5 t/m 24 jaar uit Alphen aan den Rijn en omgeving. De leiding van de speltakken bestaat volledig uit vrijwilligers. Nu zijn we bij een aantal speltakken nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers, te weten bij de Bevers (5-7 jarigen), de Welpen ST, Welpen BK (7-12 jarigen), Scouts (11-15 jarigen) en de Explorers (15-18 jarigen)!

Ben je 18 jaar of ouder en vind je het leuk om 1 van deze leidingteams te komen versterken (en zo de jeugd van Alphen aan den Rijn en omgeving te vermaken met leuke, spannende, uitdagende activiteiten) neem dan contact op met de betreffende speltak via Contact (voor de e-mail contactadressen)!

catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi