Belangrijke mededeling i.v.m. coronavirus

(Update 14 april)

De maatregelen die de regering heeft afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus treffen ook Scouting Alphen a/d Rijn.
Na een periode van lockdown is er ruimte gekomen voor fysieke opkomsten voor leden tot 18 jaar.
Er zijn daarbij een aantal voorwaarden:

• Er mag alleen buiten worden gedraaid;
  • Maximaal 2 groepen gelijktijdig per locatie;
  • Iedereen moet in staat zijn voor de avondklok thuis te kunnen zijn.

Dit is met de gemeente Alphen aan den Rijn afgestemd.
Zeker in deze tijd respecteren wij het als een leidingteam het niet verantwoord vindt een fysieke opkomst te houden.
Dit zal dan via de gebruikelijke weg met de leden worden gecommuniceerd.
We hopen dat er op korte termijn ook meer mogelijk wordt voor de opkomsten voor de leden van 18 jaar en ouder.

Voor alle opkomsten geldt uiteraard:

• Heb je neusverkoudheidsklachten of ben je ziek? Blijf dan thuis en laat je testen;
  • Let goed op de richtlijnen rondom het aankomen en vertrekken van de opkomst.
  • De leiding zal de details per speltak via de gebruikelijke weg delen.

Hieronder staan de protocollen en informatie per doelgroep beschreven:

Opkomst tijden en locatie

De Bevers & Welpen draaien op het kraaiennest en bij MAX. Hieronder staat het rooster op welke tijd en welke locatie er een opkomst is.

Scouts en Explo < 18 jaar: vrijdag avond van 19:00 - 21:00 op het Kraaiennest.

Verhuur

Ons clubhuis Het Kraaiennest en terrein verhuren we regelmatig aan verschillende huurders.
Tot en met 1 juni 2021 hebben we besloten onze accommodatie niet te verhuren en geen overnachting toe te staan. We hopen op uw begrip hiervoor in deze Covid-19 gedomineerde tijden.
Zolang het corona protocol actief is, kunnen de reserveringen kosteloos geannuleerd worden.

Overige informatie

Meer informatie over Scouting en het coronavirus kunt u op de website van Scouting Nederland vinden.
Dit zijn de richtlijnen van Scouting Nederland:

Of op de landelijke pagina van het RIVM