Welpen Hollandsche Nachtegalen

Welkom op de pagina van de welpen Hollandsche Nachtegalen van Scouting Alphen aan den Rijn. Wij zijn een waterwelpengroep met kinderen van 7 tot en met 12 jaar en we draaien elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 onze opkomsten in Het Kraaiennest (Verlengde Aarkade 24). Tijdens de opkomst zijn we veel buiten, we spelen vaak spellen zoals levend Stratego of het smokkelspel. Soms zijn we tijdens de opkomst ook bezig met het leren van verschillende scoutingtechnieken, zoals het leggen van knopen, pionieren of het maken van een kampvuur. Daarbij leren we soms ook over de beginselen van het zeilen, zo worden de welpen al een beetje voorbereid op de doorstroom naar de zeeverkenners.  

Naast de normale opkomsten op de zaterdagen hebben we ook zo’n 2 keer per jaar een overnachting. De ene keer is dit in Het Kraaiennest, de andere keer gaan we op bezoek bij de zeeverkenners en slapen we een nachtje op het wachtschip M.S. Zuid-Holland. Dan zeilen we vaak ook een dagje mee met hen. Ook gaan we altijd de eerste week van de vakantie op zomerkamp. 

Voor een actueel beeld van onze opkomsten kunt u een kijkje nemen op onze Facebookpagina; https://www.facebook.com/Hollandsche.Nachtegalen. Hier plaatsen we regelmatig foto’s van de opkomsten van onze gehele waterspeltak (welpen (7 t/m 12 jaar), zeeverkenners (12 t/m 18 jaar) en loodsen (18+)). 

De welpengroep bestaat uit ongeveer 25 jongens en meisjes. Er zijn 5 vaste groepjes, nesten, met 5 à 6 kinderen per nest. De leiding heeft allemaal een jungleboek naam, zoals Bagheera, Kaa, Chil of Sahi. Meer algemene informatie over welpengroepen en het jungleboekthema vind je hier: https://www.scouting.nl/spel/welpen.  

Mocht uw kind een keer mee willen kijken, dan kan dit.
Er is nu echter wel sprake van een wachtlijst bij onze welpengroepen.
Aanmelden om een keertje te komen kijken, dat kan hier.

Vragen over onze welpengroep kunt u gerust sturen naar ons email-adres; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Met vriendelijke groeten, 
Janneke Keur (Sahi)