Dit is het bestuur

Zoals de hele vereniging Scouting Alphen aan den Rijn bestaat ook het bestuur uit vrijwilligers. Hieronder stellen de verschillende bestuursleden zich voor.

Groepsvoorzitter (Dagelijks bestuur)
Dick Raaphorst, tel: 06-1313 8400

Sinds 1976 ben ik, toen als jeugdlid, betrokken bij Scouting Alphen aan den Rijn. Via de Welpen en de Zeeverkenners ben ik sinds 2001 voorzitter van deze leuke vereniging waar drie Scoutinggroepen onder de overkoepelende naam Scouting Alphen aan den Rijn opereren. Mijn belangrijkste doel is onze jeugdleden en leidinggevenden zo goed en breed mogelijk te ondersteunen binnen Scouting.

Secretaris (Dagelijks bestuur)

Ik heb zelf in het verleden als Welp veel plezier beleefd op scouting. En ik zie nu bij mijn eigen kinderen hetzelfde. Bovendien steken ze - naast de leuke dingen die ze doen - er ook nog het nodige van op. Alle speltakken en groepen van Scouting Alphen aan den Rijn kunnen alleen maar draaien dankzij de enthousiaste inzet van vrijwilligers als leiding, als helpende hand en in het bestuur. Ik draag als secretaris graag een steentje bij om Scouting Alphen aan den Rijn een bloeiende en vooral leuke vereniging te houden.

Groepspenningmeester (Dagelijks bestuur)

Door een aantal verhuizingen ben ik bij verschillende verenigingen met veel plezier jeugdlid geweest. Daarna een paar jaar Beverleiding geweest bij Scouting Wapata om na een “sabbatical” van een paar jaar samen met een paar medeleiding de welpengroep de Stokstaartjes op te richten. Ik wil, als penningmeester van de vereniging, een goede bijdrage leveren aan het zorgeloos laten draaien van onze scouting vereniging.

Stichtingpenningmeester

Vanaf 1951 als jeugdlid begonnen bij de Bonte Kraaien en sinds 1968 actief in het bestuur, eerst als administrateur en nu de penningmeester van de stichting. Daar ik mijn tijd als welp, verkenner en voortrekker en later ook nog een aantal jaren als begeleider van een PIVO-groep als zeer plezierig heb ervaren, wil ik eraan mee werken dat ook andere kinderen in staat zijn lid te worden van de scoutinggroep en diezelfde ervaring te beleven als ik.

Groepsbegeleider landwerk

Met veel enthousiasme ben ik in 1989 begonnen als beverleiding bij scouting Wapata. Door een verhuizing ben ik daar 5,5 jaar later mee gestopt om in 2009 door te gaan als welpenleiding bij De Stokstaartjes. Het was echt een uitdaging om deze groep op te richten en te starten.  In juli 2020 heb ik afscheid genomen als leiding en ben ik als groepsbegeleider landwerk begonnen. Ik vind het een uitdaging om als coach te functioneren en zo een bijdrage te kunnen leveren zodat de landwerkgroepen goed kunnen functioneren.

Groepsbegeleider Waterwerk
Stefan van der Aar, tel:  06-4278 1213

Algemeen terrein en gebouw Kraaiennest

Als jeugd begonnen bij de vereniging. De verschillende speltakken, welpen, verkenners en explorers, doorlopen. Uiteindelijk een aantal jaren leiding geweest bij de scouts. Dit altijd met enorm veel plezier gedaan.  Na een aantal jaren minder betrokken te zijn bij de vereniging, begon het toch te kriebelen. Ben uiteindelijk gevraagd voor de functie binnen het bestuur. Ik wil, als algemeen bestuurslid / terrein gebouw Kraaiennest, mijn steentje bijdragen om er een mooie, leuke en vooral gezellig vereniging van te maken.

Public Relations

Mijn ouders zijn in hun jeugd allebei actief geweest bij de waterscouting. Dus het was een logische stap dat mijn zusje en ik ook naar de waterscouting zouden gaan. In 1995 ben ik begonnen als welp bij de Hollandsche Nachtegalen, daarna naar de zeeverkenners en de loodsen. In 2005 leiding geworden bij de welpen en in 2012 teamleider geworden.
Sinds 2 jaar gestopt als actief leiding nadat ik gevraagd werd om de PR op me te nemen. Mijn voornaamste taken zijn het bijhouden van de sociale media en het maken van de nieuwsbrieven.